Napreduju radovi na novoj prometnici između Mosta Dubrovnik i Osojnika

Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – I u uvjetima poslovanja u trenutnoj kriznoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta Dubrovnik, (kasnije lokalno preimenovanog u Most dr. Franja Tuđmana) do Pobrežja, odvijaju se neometano, sukladno ugovorenoj i utvrđenoj dinamici.

Izgradnja ceste od dubrovačkog mosta do ceste za Osojnik jedna je od kapitalnih investicija gradske uprave koje su u tijeku, odnosno koje su prethodno ugovorene s osiguranim sredstvima te iz tih razloga njihovo izvođenje nije upitno.

Nova cesta, podsjetimo, izvodi se od postojeće državne ceste D8 u neposrednoj blizini mosta do postojeće ceste koja je ranije bila kategorizirana kao županijska cesta Ž6235, a do kraja projektiranog zahvata rekonstruira se postojeća prometnica.

Cestovna investicija vrijedna je nešto više od 32 milijuna kuna, a glavni cilj jest omogućiti preduvjete za stvaranje nove stambene zonu na Pobrežju te, istovremeno, napraviti dvotračnu cestu do Gornjih sela, a preduvjet za to je upravo ova cesta.

Povezivanje Grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima uključuje i gospodarski razvoj tog područja. Na području Pobrežja planirano je i uređenje Park ‘n’ Ride parkirališta, prvog takvog u Dubrovniku.

D.G.