Tržnice u Dubrovniku nisu u mogućnosti početi s radom

Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Sukladno donesenoj Odluci o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19, tržnice na području grada Dubrovnika nisu danas u mogućnosti krenuti s radom. 

Tvrtka Sanitat je od ponedjeljka pripremala osiguravanje potrebnih uvjeta kako bi se placa u Gružu mogla otvoriti čim to Nacionalni stožer dopusti, no jedan kriterij nove odluke trenutno nije moguće zadovoljiti

Naime, pod člankom 5. Odluke navodi se da pored općih mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo banci na tržnicama moraju biti opremljeni pregradama od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.

– Sanitat, kao i sve druge tvrtke koje upravljaju tržnicama su tek u srijedu dobile ovu odluku i uvjete. Vjerujem da veliki broj tržnica u Hrvatskoj ne može otvoriti zbog neispunjavanja kriterija pod točkom 5. ove Odluke. U ovakvim posebnim okolnostima bit će jako teško doći do proizvođača koji nam  može isporučiti potrebne količine barijera, a s druge strane nameće nam se tehnički problem kako ćemo to postaviti na banke zbog same težine materijala.  Nažalost,  gruška placa neće biti otvorena, a kada ćemo je moći otvoriti, ovisi isključivo o nabavci materijala, njegovoj isporuci i montaži na banke – rekao je direktor Sanitata Tomislav Tabak.

– U ovom trenutku radimo sve što je u našoj moći da čim prije riješimo ovu nenadanu situaciju i omogućimo rad place.  Sve što radimo, radimo isključivo za dobrobit naših sugrađana, njihovu sigurnost i zaštitu – zaključio je Tabak.

D.G.