Zapečena šunka sa sirom i špinatom

Foto: Ante Martić
Ante Martić, drugoplasirani Masterchef 2015. godine, pravnik po struci, kuhar i savjetnik za prehranu po zanimanju, jedan je od Masterchefova koji je kuhao i na manifestaciji Food Revolution Day u Malinskoj.
Otkrio nam je njegov recept za quiche sa šunkom, sirom i špinatom:
Tijesto:
175g brašna
100g maslaca (hladnog) narezanog na kockice
prstohvat soli
4 žličice hladne vode
1 žutanjak
Smjesa:
400 g smrznutog špinata, izrezati i kratko dinstati na maslinovom ulju
30 g pancete, 30 g šunke, 4 glavice mladog luka – izrezati na kockice i dinstati uz dodatak soli, papra, timijana i malo ružmarina
Dodati 75 g naribane Goude, 500 g posnog sira, 3 jaja
Sve sastojke za tijesto izmiksati u multipraktiku na najjačoj brzini dok se ne oformi tijesto. Napraviti kuglu. Razvaljati na lagano pobrašnjenoj površini i staviti u formu za quiche.
Ostaviti u frižideru 10 min, a za to vrijeme upaliti pećnicu na 200C ili 180C uz ventilator. Najprije peći 15 min uz dodatak suhog graha protiv dizanja tijesta (blind baking) pa 4 min bez graha.
Uliti smjesu od špinata i peći na 190C ili na 170C uz ventilator 25 minuta.
Dobar tek!
D.G.