Božinović osudio napad na novinarke: “Nismo imali dojavu o misi”

Foto: Youtube / Screenshot

U posljednja 24 sata je 66 novodetektiranih bolesnika, ukupno 1600, te dva preminula bolesnika, muškarca i ženu stare 66 i 70 godina, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite u 14 sati.

Beroš je čestitao Uskrs svima koji slave te zahvalio na disciplini, a potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je većina našla način da proslavi Uskrs uz zaštitu zdravlja. Na upit novinara komentirao je jutrošnji incident ispred splitske crkve gdje su napadnuti novinari.

– Upute epidemiologa su ovih dana više nego jasne, koliko god nama svima teško padale na najveći kršćanski blagdan. Velika većina je našla način kako proslaviti Uskrs. Oni koji za to nemaju razumijevanje suočavaju se prije svega sa svojom savješću. Najoštrije osuđujem napad na novinarku koja je napadnuta samo zato što je radila svoj posao i pritom je ozlijeđena, a težina ozljeda još nije poznata. Policija radi u dva smjera. Prvi je izvještavanje Državnog inspektorata, Stožera županije i nadbiskupije, a drugi je kriminalistička istraga napadača na novinarku koja je ozlijeđena – rekao je Božinović.

Na upite zbog čega policija preventivno jutros nije bila ispred crkve s obzirom na to da je tamošnji svećenik Josip Delaš najavljivao kako će održati misu, Božinović je ustvrdio da policija nije imala dojavu o tome.

– Policija nije imala dojavu da će se danas u 10 sati događati tako nešto, ali razgovarao sam i sa Stožerom Splitsko-dalmatinske županije i zatražio sve što znaju oko ponašanja u toj crkvi i zatražio da se organizira nadzor tamo, kao i u drugim mjestima. Moje očekivanje je da se ovako nešto neće ponoviti, a policija će odraditi svoj dio posla – rekao je Božinović.

Nije istina da policija nije znala – Mi smo ih obavijestili na nekoliko adresa!

Začuđuje da je ministar Božinović na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da nisu imali dojavu da će se dogoditi javno okupljanje u navedenoj crkvi, kad su prethodno mediji o tome itekako pisali, a Morski HR je pisanim putem prošlog tjedna o svojim spoznajama da će svećenik upravo to napraviti, obavijestio i MUP i Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku, a za mišljenje o postupanju smo pitali i Sindikat policije. Sve naše upite su zaprimili  i odgovorili na njih, što možete vidjeti OVDJE.