SPLIT Napadnuta i novinarka N1 TV – Biskup Uzinić o neposlušnim svećenicima: “Misle da su hrabri, da su oni žrtve”

Foto: Screenshot / N1

SPLIT – Ispred crkve u župi Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, nakon napada na novinarku Dalmatinskog portala, među napadnutima u incidentu ispred crkve na Sirobuji u Splitu bila je i snimateljica N1 televizije.

Prema pisanju N1, novinarka je bila izložena brojnim uvredama ne samo svećenika Josipa Delaša, već i okupljenih građana. Jedan od njih je, iz svojeg automobila i s očitom namjerom, krenuo i u fizički napad na snimateljicu, što je dokumentirano i zabilježeno na snimci. Podatke o napadu i sve informacije proslijedili su Ministarstvu unutarnjih poslova.

O svemu je obaviještena i policija, čeka se intervencija.

Dubrovački biskup Mate Uzinić komentirao je poteze pojedinih svećenika, koji su se oglušili na upute stožera, pa vjernike zovu u crkve na mise.

– To se ne događa samo s pojedinim svećenicima. Na društvenim mrežama možemo susresti toliko ljudi koji ovu situaciju nisu shvatili ozbiljno i ta grupica svećenika spada u tu grupu. Misle da su hrabri, da su oni žrtve, zaboravljalju da se u ovoj situaciji ne radi o tome da ću ja izložiti i ugroziti sebe, nego se radi o tome da ću svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti druge, a na to nikako nemamo pravo – rekao je Uzinić za N1.

– Uglavnom sa svećenicima komuniciram mailovima, telefonski, a ovih dana sam koristio priliku i svakog od svojih svećenika sam osobno nazvao da vidim kako je, da im pokažem da sam tu. Tako bih pozvao i ostale da komuniciraju, kako mailom, tako i živom riječju, neka nazovu one koje ne mogu susresti – rekao je Uzinić.