Splitsko-makarska nadbiskupija se ispričala zbog ponašanja don Josipa Delaša

Foto: Boris Kačan

SPLIT – Nakon sramotnih incidenata u i ispred crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića na splitskoj Sirobuju u kojima su napadnute novinarke dok su radile svoj posao, te istupa župnika don Josipa Delaša koji je usprkos zabrani zbog epidemije, održao uskrsnu misu, Splitsko-makarska nadbiskupija se ogradila u nedjelju od njegova ponašanja, izjava i stavova.

– Još jednom izražavamo žaljenje i želimo se ispričati za ponašanje našeg svećenika don Josipa Delaša. Ograđujemo se od njegovih izjava i stavova. Sigurno da i jutrošnji nemili događaj nimalo ne pridonosi kršćanskoj proslavi Uskrsa – Krista koji svojim učenicima i svima nama donose svoj mir. Želimo samo kazati da je Nadbiskupija iznijela svoj stav o ovoj temi u priopćenju Zbora savjetnika dijecezanskog biskupa od 7. travnja 2020. – navodi se u priopćenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Svima su zaželjeli blagoslovljen, sretan i miran Uskrs i ispričali se novinarki Dalmatinskog portala i, kako kažu, “svima onima koje je taj don Josipov nastup sablaznio”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Božinović osudio napad na novinarke: “Nismo imali dojavu o misi”

VIDEO: INCIDENT U CRKVI Napadnuta novinarka, vjernici unatoč svim zabranama stigli na misu

SPLIT Napadnuta i novinarka N1 TV – Biskup Uzinić o neposlušnim svećenicima: “Misle da su hrabri, da su oni žrtve”