VIDEO: INCIDENT U CRKVI Napadnuta novinarka, vjernici unatoč svim zabranama stigli na misu

Foto: Screenshot / Dalmatinski portal

SPLIT – Don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na splitskoj Sirobuji, ne odustaje!

Unatoč oštrim upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, nakon što je na Cvjetnicu održao misu i pozivao vjernike da uđu u crkvu, misu je ponovno održao danas na Uskrs.

Radeći svoj posao, snimajući okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuju, napadnuta je novinarka Dalmatinskog portala. Kako piše taj portal, grubo je odgurnuta, a oduzet joj je i mobitel kojim je uživo prenosila okupljanje. Crkvenim vratima su joj prikliještili ruku.

Kako je Slobodnoj Dalmaciji potvrdila Željka Radošević iz PU Splitsko-dalmatinske nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, a o daljnjim aktivnosti bit ćemo pravovremeno obaviješteni.

– Nešto prije 10 sati primili dojavu od 42-godišnjakinje da je fizički napadnuta u crkvi na Sirobuji. Policijski službenici odmah su izašli na mjesto događaja. Dvije osobe su privedene u policijsku postaju i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje, kazala nam je Željka Radošević iz PU Splitsko-dalmatinske.

Na pitanje jesu li policijski službenici danas obilazili konkretnu Crkvu i jesu li bili ispred nje prije početka mise, kazala nam je kako sada to ne može komentirati jer je kriminalističko istraživanje u tijeku te kako moraju utvrditi sve okolnosti ovog događaja.

Svećenik urlao na okupljene novinare poručivši im “Neka vas đava nosi”. Snimku je objavio Index.

Podsjetimo, Morski HR je slao upite Splitsko-dalmatinskoj policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova i Sindikatu policije u kojima smo upozoravali na moguće opasne situacije po zdravlje i živote građana. U odgovorima nam je jasno dano do znanja da policija nema namjeru djelovati prema ovom svećeniku jednako kao prema ostalim građanima, među kojima je za slične stvari i jedan građanin Poreča kazneno prijavljen. Više o tome pročitajte DOLJE.

PROČITAJTE JOŠ:

JAVNA OKUPLJANJA Zašto vlast i policija jednima pišu kaznene prijave, a druge puštaju na miru?

D.G.