Zbog sumnje u koronavirus štićenik Doma za starije iz Starog Grada prebačen u Split

Foto: HRZ

STARI GRAD/SPLIT – Nakon pojave koronavirusa u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, dodatno su se pooštrile mjere koje se poduzimaju radi sprječavanja zaraze, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom subote se kod dva štićenika u Domu za starije i nemoćne osobe u Starom Gradu na otoku Hvaru, koji je ispostava splitskog doma, pojavila sumnja na koronavirus. Iz krugova vezanih uz sam Dom na Hvaru, doznaje se da je za prvog štićenika već došao rezultat testa i bio je negativan, javlja Dalmacija danas.

Za drugog štićenika organiziran je hitni medicinski prijevoz helikopterom u Split, a rezultati testiranja trebali su biti poznati tijekom protekle noći. Radi se o štićeniku koji redovito ide na dijalizu, no vezano uz pružanje liječničkih usluga, bio je u kontaktu s osobom za čijeg se člana obitelji naknadno doznalo da je pozitivan na koronavirus.

Očito da se radi o mjerama predostrožnosti jer se na sve načine pokušava spriječiti pojava i širenje zaraze u ovakvim domovima.

I.B.