Zračne snage gase požar na Dinari

Foto: HRZ

Pripadnici 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a deseti dan zaredom angažirani su u akcijama gašenja požara, a danas gase požar na Dinari

Jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802 iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku od jutros, 13. travnja 2020. godine sudjeluju u gašenju požara na Dinari i to na lokaciji Ježević-Crvene grede u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ovo je deseti dan zaredom kako zračne snage sudjeluju u gašenju požara, a sukladno prioritetima i stanju na požarštima i danas će raspoređivati resurse i djelovanja.

Od početka godine, pripadnici zračnih protupožarnih snaga su, zaključno s 12. travnja 2020. godine, sudjelovali u gašenju 51 požara (18 u Šibensko-kninskoj, 16 u Splitsko-dalmatinskoj, 12 u Zadarskoj, četiri u Dubrovačko-neretvanskoj i jednog u Primorsko-goranskoj županiji).

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko od 140 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5500 tona vode.

D.G.