Poziv na solidarnost s otoka Mljeta

Foto: Dragan Medan

MLJET – S otoka Mljeta stiže apel za solidarnost sa svim službama na tom otoku. Obratio nam se direktor Komunalnog Mljet, Dragan Medan, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na objavljene raznorazne tekstove JVP Mljet zadnjih nekoliko dana po raznim portalima, na temu smanjenja plaća svim službama na otoku Mljetu, kao odgovorna osoba Komunalnog Mljet, s iskrenim razočaranjem, želio bih se očitovati na gore navedeno.

U potpunosti podržavam da svaka služba treba osigurati što bolje uvjete za svoje zaposlenike, ali ne kroz podcjenjivanje i omalovažavanje doprinosa svih drugih službi na otoku.

Bez obzira na razloge, žalosno je da u ovim teškim trenucima vatrogasci JVP Mljet nisu pokazali solidarnost s svim ostalim službama na otoku Mljetu, čija su primanja dosta manja, koje kao i oni odgovorno i časno rade svoj posao i od kojih je većina isto tako direktno izložena mogućoj zarazi.

Nisu pokazali solidarnost prema istim tim ljudima koji su i članovi DVD-ova, koji zajedno s njima voze cisterne i gase požare, s ljudima koji zajedno s njima čiste snijeg s ceste,  te sa istim tim ljudima koji su članovi CZ Mljet, koji troše svoje slobodno vrijeme da bi svi što lakše prebrodili ova teška vremena.

Vjerujem da se uvijek može naći nekakvo rješenje u skladu sa trenutačnom situacijom, ali način na koji žele doći do cilja je u potpunosti pogrešan, što dugoročno može dovesti do narušavanja budućih odnosa sa svim drugim službama.

Ovim putem ih još jednom pozivamo na solidarnost sa svim službama na otoku Mljetu, s ciljem da pokušamo zajedno prebroditi trenutačno tešku situaciju”, stoji u priopćenju direktora Komunalnog Mljet, Dragana Medana.

D.G.