DUBROVNIK Sanirano odlagalište otpada na trasi nove ceste na Pobrežju

DUBROVNIK – Završeni su radovi na sanaciji odlagališta otpada na trasi buduće ceste Most Dubrovnik – Osojnik. Na dijelu projektirane prometnice na Pobrežju nalazio se odloženi građevni otpad koji je bilo potrebno ukloniti kako bi se izveli predviđeni radovi na izgradnji ceste.

Time je sanirano oko 4.446 kvadratnih metara površine, s koje je uklonjeno oko 35 tisuća metara kubičnih građevinskog otpada koji je potom primjereno zbrinut prema stanju i vrsti otpada. Navedene radove nakon provedene javne nabave izvodila je tvrtka Texo Gradnja.

Podsjetimo, nova prometnica izvodi se od postojeće državne ceste D8 u neposrednoj blizini Mosta do postojeće ceste koja je ranije bila kategorizirana kao županijska cesta Ž6235, a do kraja projektiranog zahvata rekonstruira se postojeća prometnica. Radovi koje izvodi ugovorni izvođač PZC Split/Strabag započeli su u prosincu, a ugovoreni završetak investicije vrijedne nešto više od 32 milijuna kuna je travanj 2021. Na Pobrežju je u budućnosti planirano i Park ‘n’ Ride parkiralište za oko 600 vozila, ali i nastavak ulaganja u razvoj Dubrovačke stanogradnje, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Napreduju radovi na novoj prometnici između Mosta Dubrovnik i Osojnika

RIJEKA DUBROVAČKA: Nakon popravka ceste, bačvu opasnog otpada frknuli niz stijene