Foto: Wikimedia / Ilustracija

Jaka bura stvarala je probleme u cestovnom prometu, zbog čega je i autocesta A1 bila zatvorena između čvorova Sveti Rok i Posedarje. U međuvremenu, autocesta je otvorena, ali neke trajektne linije zbog bure ne plove.

Zbog jakog vjetra u prekidu su trajektne linije:

  • Šibenik-Kaprije-Žirje;
  • Drvenik-Sućuraj.
Prema Odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici sa odgovarajućim propusnicama, a donesena je i Odluka o smanjenju broja putovanja na državnim trajektnim linijama te privremenom ukidanju pojedinih trajektnih linija.
Zabranjuje se održavanje svih linija, osim sljedećih brodskih linija:
Mali Lošinj-Unije-Srakane Vele-Susak, Ilovik-Mrtvaška, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Krapanj-Brodarica, Vodice-Prvić-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Komiža-Biševo i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Od 06:40 sati autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sav promet

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Kikovice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom (DC3) kroz Gorski kotar).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te na Dubrovačkom mostu (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Bura u smirivanju

Mjestimični udari bure 35-60 čvorova, tijekom prijepodneva će oslabiti. More još prijepodne ponegdje 4-5 i to uglavnom prema otvorenome moru južnog i dijela srednjeg Jadrana.
D.G.