Ukida se karantena u Betini i Murteru?

Foto: Pixabay

MURTER/BETINA – Tijekom dana će se obaviti sve potrebne radnje kako bi se uklonile mjere karantene, u kojoj smo bili od 25. ožujka, a prema naputku epidemiologa i Županijskog stožera civilne zaštite.

Mnogo toga treba vratiti u prvobitno stanje, što se tiče samog funkcioniranja života u Murteru, a te radnje obavljat će se tijekom dana, te bi prema svim informacijama uključenih u proces, sutra trebali funkcionirati kao i u dane prije strogih mjera karantene. 

– Molimo vas da unatoč novoprovedenim relaksirajućim mjerama i dalje poštujete mjere zaštite, koje su na snazi u cijeloj Republici Hrvatskoj, a u skladu s uputama Nacionalnog stožera i HZJZ.

Budite u tijeku zbivanja, prateći službene objave, a o svemu detaljnije možete čuti i danas od načelnika Tonija Turčinova, koji će izravno putem skype poziva izvijestiti javnost u emisiji “Zajedno za zdravlje” u 13.30 h na HRT4.

Naravno, mjere karantene se ukidaju i u susjednoj Betini, koja je nešto kraće bila pod ovim mjerama – priopćili su iz Općine Murter-Kornati.

U Županiji još nemaju potvrdu o ukidanju karantene

– Takvu odluku na temelju mišljenja epidemiologa može donijeti jedino Nacionalni stožer, a ne stožer Šibensko-kninske županije. Mi službenu odluku o ukidanju karantene za sad nismo dobili – kazala nam je glasnogovornica Šibensko-kninske županije, Senka Bilač.