Foto: Ilustracija / Morski HR / Screenshot

Udruga čeških agencija predlaže stvaranje posebnih zračnih i cestovnih koridora za zdrave turiste koji ne bi morali u 14-dnevni samoizolaciju, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći kako je “našim najvjernijim gostima” Hrvatska epidemiološki sigurna.

Prema mišljenju Čeha, Hrvatska je idealna za otvaranje turističkog koridora, prvenstveno zbog dobre epidemiološke situacije u zemlji pa je u prilogu prikazanom na češkoj televiziji objašnjeno kako je broj oboljelih u našoj zemlji za četiri puta niži nego u Češkoj, a broj umrlih u vrijeme prikazivanja priloga iznosi tek petinu češke stope.

Osim toga, Hrvatska je oduvijek bila jedna od omiljenih destinacija čeških turista.

Prema službenoj statistici, samo lani u Hrvatskoj je ljetovalo preko 800 tisuća Čeha kojima Hrvatska predstavlja najveće emitivno tržište.

HGSS: “Neka prijateljstva ostaju vječna”

Dobrodošlicu češkim prijateljima na šaljiv način poželjela je i Hrvatska gorska služba spašavanja, insinuirajući pritom na velik broj traganja i spašavanja za turistima, pristiglim iz te zemlje. “Što japanka sastavi, ni korona ne rastavi”, napisali su iz HGSS-a, komentirajući nepripremljene odlaske turista u planine uz more. “Neka prijateljstva su vječna”, nastavljaju se s heštegom šaliti HGSS-ovci.

D.G.