Poruka s Visa: “Dok se vi ljudi, ne urazumite, mi s otoka ne možemo u Split!”

VIS – Mjere koje su već nekoliko tjedana na snazi, uvelike otežavaju život otočanima. Pogotovo onima koji su se tamo zatekli, a nemaju otočnu adresu. S Visa nam tako stiže poruka čitateljice koja opisuje kakvo je stanje na tom otoku, na kojem srećom nema zaraženih. Iznijela je i svoje ogorčenje nerazumnim ponašanjem pojedinaca u Splitu, zbog čega bi se cijela ova situacija mogla dodatno otegnuti. 

– Svakodnevno dva puta s kraja na kraj otoka prolazi vozilo DVD- a, pod rotacijama i s megafonom, iz kojega upozoravaju ljude da se ne zadržavaju na otvorenim površinama. Iz svog vlastitog dvorišta sam izašla 3 puta, direktno u auto do grada. U market ulaze jedan po jedan. U poštu, banku, ljekarnu, Finu, isto tako. Skoro svi nose maske, mnogi i rukavice.

Čujem danas od prijateljice iz Splita, da je Žnjan bio pun ljudi?!? Pitam sve te ljude: ljudi jeste li vi normalni? Dok se vi, ljudi, ne urazumiti, milom ili silom, mi s otoka ne možemo u Split! Svi vi željni Covida, otiđite u bolnicu, volontirajte! Je li vam jasno da ste opasni?! Ne priznajem “neće mene”, jer hoće! I nije me briga što će vas! Ali jako brinem za svoju djecu i unuke. Zbog vas! Ljudi, uključite mozak i razmišljajte – poručila je čitateljica s Visa.

D.G.