Foto: Youtube / Screenshot

U zadnjem 24-satnom razdoblju u Hrvatskoj imamo 23 novopotvrđena bolesnika od Covida-19, što daje broj od ukupno 1814 bolesnika, a preminula je jedna osoba, 47-godišnja žena u Osijeku, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite u 14 sati, koju prenosi HRT

– Imamo ukupno 36 preminulih, rekao je Beroš.

Preminula žena imala je značajni komorbiditet, rekao je Beroš, naglasivši kako ne treba uvijek povezivati kronične bolesti sa starijom dobi. Rekao je kako misli da se u ovom slučaju radi o teškoj kroničnoj bubrežnoj bolesti, koja može biti prisutna i u mlađoj populaciji.

Božinović o popuštanju mjera

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da većina mjera istječe 19. i da će neke od njih ili većinu produžiti, ali je i najavio i određena popuštanja.

– Definitivno se krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do određenih popuštanja. Predsjednik Vlade je zatražio od svih ministara da pripreme s današnjim danom pregled onih aktivnosti, prije svega gospodarskih, za kojih bi bilo s ekonomske točke gledišta nužno da se aktiviraju čim prije. Naravno, nakon toga će o svemu tome svoj sud dati epidemiološka struka, rekao je Božinović.

Dodao je da je izvjesno da će najveći dio svega onoga što je propisano produžiti, ali i da će promišljeno i oprezno krenuti u popuštanje mjera.