FOTO Kreće najveće globalno natjecanje u podvodnoj fotografiji

Foto: PR Mares

Najveće europsko i jedno od najvećih u svijetu online natjecanja u podvodnoj fotografiji Mares Underwater Photo Marathon ušlo je u svoju osmu godinu. Natjecanje u organizaciji zagrebačkog Ronilačkog kluba “Roniti se mora”, s generalnim sponzorom Mares okupit će i ove godine zaljubljenike u podvodnu fotografiju i videografiju, a natjecatelji će svoje prijave moći poslati još naredna dva dana, zaključno s datumom 20.04.2020.

Radovi se šalju u šest foto kategorija: fotografija ambijenta sa ili bez modela; makro fotografija; fotografija ribe; olupine; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio – najbolja ronilačka destinacija te jedne video kategorije.

Devet članova žirija u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Francesco Pacienza (Italija), Imran Ahmad (Singapur), Franco Banfi (Švicarska), Goran Butajla (Hrvatska), Milan Tomažin (Slovenija) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska) ocjenjivat će fotografije, dok će za video žiri biti zaduženi Nuno Sa i Pedro Vasconselos (Portugal).

Mares UWPM iz godine u godinu prikuplja sve veći broj natjecatelja i reprezentativaca u podvodnoj fotografiji, a prošle godine prijavilo se njih 295 iz 39 zemalja diljem svijeta. 

A fotografije su, kao i svake godine do sada bile zaista zadivljujuće!

Radovi se primaju isključivo putem ove web stranice najkasnije do 20.04.2020. u 23:59:59h. , a za sve detalje moguće je poslati upit na uwphotomarathon@gmail.com.