PRIPREME ZA KRIZNU SEZONU Dubrovnik se usmjerava na bliska emitivna tržišta

DUBROVNIK – Na 17. sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika dogovorena je priprema kampanje promocije Dubrovnika, usmjerena na bliska emitivna tržišta, kao i tržišta s kojima će biti uspostavljene direktne avio linije te je u tom smislu iznimno važna aktivacija dubrovačke zračne luke. Grad će se uključiti u kampanju, ali i ponuditi incentive, odnosno pogodnosti za posjetitelje, poput besplatnih ulaznica za kulturne izvedbe – koncerte, programe Dubrovačkih ljetnih igara i slično.

Na današnjoj sjednici istaknuto je kako je važno zadobiti povjerenje budućih posjetitelja s obzirom na situaciju s virusom COVID 19.  Grad Dubrovnik će sve svoje ustanove pripremiti na način da kada započne turistička sezona budu spremne održati maksimalne zdravstvene standarde. Uvjereni smo kako će upravo to biti jedan od glavnih zahtjeva gostiju koji budu dolazili u naš Grad.

Optimistična je i činjenica što se mijenja trend u bookingu, s obzirom da su se do Uskrsa stalno otkazivale rezervacije, a sada se pojavljuju nove i to za razdoblje od srpnja, dalje do listopada te su i kongresi uglavnom prolongirani za jesenski period godine.

Na Sjednici je ujedno donesena odluka o smanjenju plaća u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika između 10 i 30 %.

D.G.