SPLIT Prijedlog nagrade za životno djelo Jadranu Marinoviću i posthumno Jakši Fiamengu

Foto: Grad Split

SPLIT – Nagrade grada Splita za 2019. godinu po mišljenju Komisije za dodjelu javnih priznanja splitskog Gradskog vijeća od predložena 32 laureata zavrijedilo je njih 11 i to po četiri za životno djelo i osobne nagrade te tri za skupne.

Tako će gradskim vijećnicima na očitovanje na sjednici predviđenoj za 30. travnja biti predloženo da se za životno djelo nagrade umirovljeni dugogodišnji novinar i urednik Radio Splita, Jadran Marinković, umirovljena glavna medicinska sestra splitskog KBC-a, Marija Županović, hrvatski pjesnik i akademik, Jakša Fiamengo (posthumno) i psihijatar, prof.dr.sc. Borben Uglešić. Osobne su nagrade po njihovom mišljenju zaslužili prof. dr. sc. Matko Marušić, Ivan Gudelj, Tomislav Veršić i doc. dr. sc. Irena Zakarija-Grković, dok bi se skupne nagrade dodijelile prof. dr.sc. Marku Trogrliću i prof. dr.sc. Stjepanu Matkoviću, Kuglačkom klubu „ Mertojak“ i KUD-u Jedinstvo.

Ukoliko gradski vijećnici potvrde prijedloge Komisije za dodjelu javnih priznanja dodjela nagrada laureatima ove godine će se s obzirom na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite uručiti na svečanosti kad okolnosti budu dozvoljavale.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Legenda Pomorske večeri nakon 40 godina oprašta se od etera

Napustio nas je veliki Jakša Fiamengo