TRIBUNJ Završena prva faza uređenja mjesne plaže Sovlja

Foto: Marko Grubelić

TRIBUNJ – Prva faza radova na uređenju šljunčane plaže Sovlja u Tribunju je gotova, izvijestio je načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić.

– Naglasio bih da smo prošli proces prilagodbe projektne dokumentacije u smislu djelomičnog mijenjanja iste kako bi bolje iskoristili prostor u odnosu na dokumentaciju koja nas je dočekala.

Nakon toga ishodovali smo građevinsku dozvolu te prijavili uređenje plaže na bespovratna sredstva Ministarstva turizma te na istom ostvarili 400.000,00 bespovratnih kuna.

Nakon provedenog prvog natječaja na kojem je najpovoljnija ponuda bila na razini oko 4.000.000,00 s PDV-om, poništili smo natječaj i raspisali novi na kojem je posao dobila tvrtka Akropolis d.o.o. iz Splita.

Naravno, sve ovo smo napravili u suradnji s glavnim projektantom, tvrtkom Studio Arx d.o.o. iz Šibenika – kaže Grubelić.

– Konačna vrijednost radova je bila 2.596.353,25 HRK te mogu kazati da smo iznimno zadovoljni profesionalnošću, stručnošću i načinom izvođenja radova Akropolisa d.o.o. Zaista je bilo zadovoljstvo raditi s ovakvim izvođačem.

Što se tiče konačnog iznosa i činjenice da smo poništili prvi natječaj za kojeg smo smatrali da ne prikazuje realno stanje cijena za izvođenje radova, još jednom smo pokazali odgovornost prema upravljanju javnim financijama, odnosno rashodovnom stranom proračuna Općine Tribunj.

Foto: Marko Grubelić

Obzirom da slike govore više od riječi, u prilogu ove objave su slike toga kako je plaža izgledala prije i kako izgleda nakon I. faze uređenja. Naravno, u drugim fazama će se raditi na daljnjem uređenju.

NAPOMENA – nismo zanemarili druge plaže, a konkretno za plažu Bristak je u procesu izrada glavnog projekta kako bismo aplicirali na potrebne dozvole – kazao je načelnik Tribunja, Marko Grubelić.

I.B.