“LOV NA BLAGO” Aplikacija o znamenitostima Nacionalnog parka Mljet

Foto: Boris Kačan / NP Mljet

MLJET – Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” i udruga DEŠA – Dubrovnik lansirali su novu besplatnu mobilnu aplikaciju “Lov na blago” koju možete preuzeti u Google Play Store-u. Aplikacija je svojevrstan vodič po NP Mljet koja uključuje kviz znanja. U listopadu 2019. godine učenici OŠ Mljet su prvi imali priliku testirati igru u sklopu aplikacije na području NP Mljet.

Aplikacija se sastoji od interaktivne karte koja korisnicima prikazuje informacije i zanimljivosti o prirodnim i kulturnim znamenitostima NP Mljet te od njih traži odgovore na pitanja o tim lokacijama. Pitanja su većinom opće znanje o NP Mljet te biljnom i životinjskom svijetu. Odgovori na pitanja se boduju, a cilj igre je sakupiti određen broj bodova te naravno steći nova znanja o ovom zaštićenom području. 

 

Aplikacija je nastala u sklopu projekta “Mljet – Odise(j)a Mediterranea koji je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a procijenjena vrijednost mu je 36.618.480,26 kuna (49.298.324,09 kuna s PDV-om), od čega su 31.125.708,22 kn bespovratna sredstva EU. Ovim projektom cilj NP Mljet je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu, obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka.

Osim aplikacije, udruga DEŠA i NP Mljet su odradili brojne radionice za djecu pa su tako provedene 2 radionice “Mislim dakle recikliram” na kojoj je sudjelovalo ukupno 82 djece koji su upoznati sa štetnim utjecajem čovjeka na okoliš, zdravlje životinja i ljudi te primarnom selekcijom i odgovorim korištenjem resursa. 

 

Provedena je i radionica “Recikliranje papira”  i 3 radionice “Izrada čestitki od recikliranih materijala”.  Djeca su kroz te radionice naučila reciklirati papir, te su upoznati s izradom čestitki od recikliranog materijala.  Također, u OŠ Mljet postavljeni su kontejneri za razdvajanje otpada.

Foto: NP Mljet

Održana je još jedna radionica izrade čestitki i prikupljanje recepata, 24.01.2019 u Goveđarima, a prikupljene recepte možete pronaći u Malom mljetskoj kuharici na web stranici NP Mljet. Mljetska djeca su kroz projekt imala priliku i napraviti svoju maketu brodice na radionici brodogradnje. 

Foto: Screenshot

Poveznicu za preuzimanje aplikacije u Google Play Store-u možete pronaći OVDJE

Preuzmite aplikaciju i budite spremni otkriti NP Mljet čim se otvori za posjetitelje! NP Mljet pruža brojne mogućnosti za uživanje u prirodi, a u njemu svaki posjetitelj ima svoj kutak ovog raja samo za sebe. U vremenima kad je potrebno održavati socijalnu distancu, zbližite se s prirodom i istražite je brojnim planinarskim, pješačkim i biciklističkim stazama NP Mljet, plovite otvorenim električnim katamaranima po Velikom jezeru i udahnite čisti zrak okruženi netaknutom prirodom. Posjeti NP Mljet će biti mogući kad se za to ispune svi potrebni uvjeti sukladno propisanim mjerama koje budu tada važeće.

Sponzorirani sadržaj
Vaš komentar