“LOV NA BLAGO” Aplikacija o znamenitostima Nacionalnog parka Mljet

Foto: Boris Kačan / NP Mljet

MLJET – Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” i udruga DEŠA – Dubrovnik lansirali su novu besplatnu mobilnu aplikaciju “Lov na blago” koju možete preuzeti u Google Play Store-u. Aplikacija je svojevrstan vodič po NP Mljet koja uključuje kviz znanja. U listopadu 2019. godine učenici OŠ Mljet su prvi imali priliku testirati igru u sklopu aplikacije na području NP Mljet.

Aplikacija se sastoji od interaktivne karte koja korisnicima prikazuje informacije i zanimljivosti o prirodnim i kulturnim znamenitostima NP Mljet te od njih traži odgovore na pitanja o tim lokacijama. Pitanja su većinom opće znanje o NP Mljet te biljnom i životinjskom svijetu. Odgovori na pitanja se boduju, a cilj igre je sakupiti određen broj bodova te naravno steći nova znanja o ovom zaštićenom području. 

 

Aplikacija je nastala u sklopu projekta “Mljet – Odise(j)a Mediterranea koji je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a procijenjena vrijednost mu je 36.618.480,26 kuna (49.298.324,09 kuna s PDV-om), od čega su 31.125.708,22 kn bespovratna sredstva EU. Ovim projektom cilj NP Mljet je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu, obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka.

Osim aplikacije, udruga DEŠA i NP Mljet su odradili brojne radionice za djecu pa su tako provedene 2 radionice “Mislim dakle recikliram” na kojoj je sudjelovalo ukupno 82 djece koji su upoznati sa štetnim utjecajem čovjeka na okoliš, zdravlje životinja i ljudi te primarnom selekcijom i odgovorim korištenjem resursa. 

 

Provedena je i radionica “Recikliranje papira”  i 3 radionice “Izrada čestitki od recikliranih materijala”.  Djeca su kroz te radionice naučila reciklirati papir, te su upoznati s izradom čestitki od recikliranog materijala.  Također, u OŠ Mljet postavljeni su kontejneri za razdvajanje otpada.

Foto: NP Mljet

Održana je još jedna radionica izrade čestitki i prikupljanje recepata, 24.01.2019 u Goveđarima, a prikupljene recepte možete pronaći u Malom mljetskoj kuharici na web stranici NP Mljet. Mljetska djeca su kroz projekt imala priliku i napraviti svoju maketu brodice na radionici brodogradnje. 

Foto: Screenshot

Poveznicu za preuzimanje aplikacije u Google Play Store-u možete pronaći OVDJE

Preuzmite aplikaciju i budite spremni otkriti NP Mljet čim se otvori za posjetitelje! NP Mljet pruža brojne mogućnosti za uživanje u prirodi, a u njemu svaki posjetitelj ima svoj kutak ovog raja samo za sebe. U vremenima kad je potrebno održavati socijalnu distancu, zbližite se s prirodom i istražite je brojnim planinarskim, pješačkim i biciklističkim stazama NP Mljet, plovite otvorenim električnim katamaranima po Velikom jezeru i udahnite čisti zrak okruženi netaknutom prirodom. Posjeti NP Mljet će biti mogući kad se za to ispune svi potrebni uvjeti sukladno propisanim mjerama koje budu tada važeće.

Sponzorirani sadržaj