NAPRAVIO ŠTETU OD 150.000 KN Prijavljen za sedam kaznenih djela na otoku Krku

KRK – Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela. Kaznena djela počinio u razdoblju od rujna prošle do siječnja ove godine, većinom na području Omišlja te u jednom slučaju na području Vrbnika. 

Provalio je u skladište u vlasništvu jedinice lokalne uprave i samouprave te otuđio više komada stepenica od inoxa te tuševa za plažu, dok je iz dvaju ugostiteljskih objekata otuđio hranu i alkoholna pića. Također, u tri navrata je otuđio i neovlašteno koristio mopede, koji su naknadno pronađeni. Osim toga, neovlašteno je ušao i nekoliko mjeseci boravio u kući na području Omišlja te vlasniku učinio štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Navedenim kaznenim djelima oštećena je jedinica lokalne uprave i samouprave, dvije tvrtke s područja otoka Krka te četvorica hrvatskih državljana. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na  najmanje 150.000 kuna.

Mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen zbog počinjenja po tri teške krađe i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te za kazneno djelo narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: