Foto: Screenshot

Austrijski portal oe24 objavio je članak o tome u kojim se zemljama ovog ljeta Austrijanci mogu nadati ljetovanju, a na prvom mjestu je Hrvatska.

U članku se ističe da će Austrijanci ovog ljeta najvjerojatnije imati priliku putovati na godišnji odmor u nekoliko zemalja, ali i da mogu zaboraviti odlazak u neke od prijašnjih omiljenih destinacija, poput Italije.

“Najbolje šanse za odmor nudi Hrvatska. Hrvati žele pustiti turiste u zemlju, a o tome je hrvatski premijer Andrej Plenković već razgovarao s nekoliko kolega, uključujući austrijskog kancelara Kurza”, navodi se.

Kurz na Twitteru o razgovoru s Plenkovićem

Kurz je na Twitteru objavio da je s Plenkovićem razgovarao o “koordiniranom pristupu otvaranju turističkog sektora u našim zemljama” te o “sezonskim radnicima i graničnim kontrolama”, prenosi Index.

Oe24 ističe da je Hrvatska privlačna destinacija i zbog toga što do nje austrijski turisti mogu doputovati osobnim automobilom, izbjegavajući avionske letove.

Ovaj austrijski portal, koji je naslonjen na dnevni list Österreich, najnoviji je medij njemačkog govornog područja koji najavljuje da bi Hrvatska mogla biti najbolja opcija za turiste. Predviđa se da ove godine neće biti ništa od turističkih putovanja u Italiju i Španjolsku, no da zato postoji mogućnost odlaska na ljetovanje u Grčku. Austrijanci će još najvjerojatnije moći putovati u Češku i Njemačku, a ostaje im i mogućnost ljetovanja u Austriji.

D.G.