SAVRŠENA FUZIJA Legendarna klapa Trogir zapivala iz svojih domova

Foto: Screenshot

TROGIR – Mnogi su se glazbenici posljednjih tjedana odlučili na snimanje glazbe i videa priručnim alatima, a to su najčešće mobilni telefoni. Isto je napravila i legendarna klapa Trogir i to, kako nam je ispričao bariton klape Tonči Frana – u korona formatu. 

– Baš kada smo se zahuktali s pripremama za predstojeću koncertnu sezonu, snašla nas je pandemija. Kao da je svakodnevni život ušao u duboku hibernaciju. Bez pisme, život u izolaciji teško nam je pao. Sama po sebi, klapa je grupa prijatelja koje pisma i druženje drži na okupu. Međusobno smo se čuli i pitali kako dalje. Onda se Marko, naš drugi tenor zauzeo da snimimo našu staru trogirsku pismu “Zaspalo je siroče”, svak u svom domu i preko interneta ponudimo je klapskoj publici. I evo nam sad pisme pa makar i u “korona” formatu.

Proširila se internetom po cilome svitu. Neka se zna da je klapski pokret neuništiv. Produžili smo pismom naše stare i dužni smo je čuvati od zaborava… Nikakve korone nas u tome neće zaustaviti. Srdačan pozdrav od Klape Trogir – ispričao nam je Tonči Frana.

A kako zvuči “siroče” iz domova klapskih majstora u jednoj snimci, pogledajte i poslušajte u videu.

Jurica Gašpar

https://www.facebook.com/100009426817711/videos/2765465587110975/