Talijanski Eurosport posvetio naslovnicu bogatoj povijesti Hajduka

Foto: Torcida Split/Facebook

SPLIT – Talijanski eurosport na svojim je stranicma posvetio značajan tekst o bogatoj povijesti splitskog sporta, kao i brojnim sportašima koji su svojim uspjesima proslavili Grad pod Marjanom. Split je kao što znamo dao najviše olimpijaca u svijetu po glavi stanovnika.

Toni Kukoč, Blanka Vlašić, Željko Jerkov, Dino Rađa, Goran Ivanišević,… samo su neki od velikih sportskih imena koji su svojim veličanstvenim uspjesima zadužili i donijeli brojnu radost ovom gradu, javljaju na službenim stranicama Hajduka.

Veliki dio članka posvećen je povijesti Hajduka, ali i velikoj simbiozi između Kluba i grada u kojem se nalazi. ”Na svakom uglu nalaze se grafiti, automobile krase brojne zastavice…”

Spominju se i brojna velika igračka imena koja su proizašla iz Hajduka, a koja su dala svoj obol u europskim klubovima, kao i značajni događaji tijekom 109-godišnje povijesti. Autor daje unutar teksta značaj činjenici da je Hajduk rekao ne brojnim režimima te da je general Charles de Gaulle Klub1945. godine proglasio počasnom momčadi slobodne Francuske…

Više o svemu možete pročitati OVDJE .

D.G.