OPREZ! Porast naleta automobila na domaće i divlje životinje na cestama riječkog područja i Kvarnera

Foto: Pixabay / Ilustracija

RIJEKA – Policija je u prethodnih tjedan dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala šest sudara vozila sa životinjama. 

Riječ je o događajima na području Bakra,Čavli, Klane, Matulja, Rupe i Viškova  u kojima je na osobna vozila naletjela srneća divljač. 

U navedenom razdoblju zabilježen je i nalet osobnog vozila na domaće životinje na području Malog Lošinja (ovca). U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih tijela. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 38 000 kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

D.G.