Grad i policija Splićanima: “Nastavljamo nadzor provedbe odluka”

Foto: Split i oko Splita / Facebook

SPLIT – Uoči Međunarodnog praznika rada i produženog vikenda, Grad Split, Stožer civilne zaštite Grada Splita i Policijska uprava splitsko-dalmatinska građanima su još jednom uputili molbu i apel na odgovorno ponašanje prema sebi i drugima.

Iako smo već u prvoj fazi popuštanja mjera, a u ponedjeljak ulazimo i u drugu fazu i dalje svi moramo biti oprezni i pridržavati se svih epidemioloških mjera, uputa i preporuka kako bi od koronavirusa zaštitili sebe i svoju obitelj, a sprječavanjem širenja zaštićujemo i najugroženije skupine naših sugrađana.

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene u cilju sprječavanja širenja bolesti još uvijek su na snazi, radi čega vas podsjećamo:

  • javna okupljanja su zabranjena,
  • strogo je ograničeno zadržavanje na javnim prostorima,
  • zatvorena su dječja igrališta,
  • zatvorena su sportska vježbališta na otvorenim prostorima.

Nemojte se zadržavati na ulicama, trgovima,  rivama, parkovima, plažama i  svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Prilikom kretanja na javnim površinama vodite računa o distanci, odnosno izbjegavanju bliskog kontakta u razmaku od najmanje jednog metra.

Pred nama je produženi vikend, pa vas još jednom molimo, povedite računa o navedenim preporukama. Policijski službenici kao i pripadnici Civilne zaštite na terenu će građane podsjećati na sva propisana ograničenja. Ovom prilikom svima njima zahvaljujemo na trudu i predanom radu na terenu čitavo ovo vrijeme od početka epidemije.

U ovom trenutku važno je voditi računa o preporukama liječnika i epidemiologa, posebno preporuci o izbjegavanju fizičkog kontakta s velikim brojem osoba te preporuci da što više vremena provodimo doma, a sve kako bi utjecali na smanjenje širenja bolesti.

Zahvaljujemo se svima vama koji se pridržavate odluka i preporuka.

Zdravi i veseli bili, čestitamo vam Međunarodni praznik rada i blagdan svetog Josipa radnika!

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara

Načelnik Stožera CZ Grada Splita Nino Vela

Zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marko Srdarević

PROČITAJTE JOŠ:

NESLAVNA STATISTIKA Split premašio Zagreb po broju umrlih od koronavirusa