Kreće najveći online spektakl u Hrvatskoj: “Millenium – Šibenik za cili svit”

Foto: Screenshot

ŠIBENIK – Na Praznik rada s početkom u 10 sati, iz Šibenika kreće audio video razglednica u cijeli svijet. Događaj „Millennium – Šibenik za cili svit“ je korištenjem novih tehnologija kao što su društvene mreže planetana reklama grada Šibenika i svih njegovih ljepota uz glazbu iz cijelog svijeta za svijet, a u kojem će sudjelovati neka od najzvučnijih glazbenih imena na planeti. Dva drona nadlijetati će grad uz glazbeni program od tradicionalne dalmatinske i hrvatske pjesme, pop i rock glazbe, preko disca i Studija 54 do suvremene elektronske glazbe koji će u noćnim satima biti pojačan i laserima.

Četrnaest sati glazbe i panorame biti će dostupni u bilo kojem dijelu svijeta. Zahvaljujući društevnim mrežasa od Sjevernog do Južnog pola. Priča se krenula razvijati kad je kad je legendi šibenske klupske scene, Božidaru Gracinu Boći palo na pamet da vrhunskom glazbom i slikom, uz pomoć društvenih mreža, usprkos koronavirusu i izolaciji, iz vlastitog doma pošalje poruke pozitive i ljubavi u svijet.

– Nema okupljanja, jer nema potrebe što je samo jedna od specifičnosti ovog događaja. Glazba se emitira sa malih zvučnika i minimalne glasnoće. Svatko je može u gradu pojačati ili ne ali ono najbitnije je da se putem društvenih mreža može linkati, postai i pozivati i podijeliti bilo kome u ovom svijetu i promovirati svoj grad ili jednostavno sam ili s obitelji uživati uz jelo i piće uz glazbu koja je koncipirana tako da obuhvati sve glazbene ukuse – ispričao je višestruki dobitnik Porina, glazbeni producent i jedan od organizatora događaja, Ante Viljac.

Glazba će se puštati sa šibenskih tvrđava. Tako od 10 do 13 sati s tvrđave svetog Mihovila najprije šibenske i dalmatinske pjesme puštaju upravo Ante Viljac i Anđelko Preradović. Nakon toga slijedi red domaće zabavne, pop i rock glazbe od ‘60-ih, ‘70-ih, ‘80-ih do najnovijih hitova. Iza 13 sati će se puštati disco, pa Studio 54 koji pušta Eddie King i na koncu elektronička, plesna glazba.

Uvečer će se dronovima pridružiti i laseri. Potrebno je samo, preporučuju organizatori, odabrati omiljeno mjesto, priključiti se na internet i prepustiti se glazbi i slici. Nije dugo trebalo da ovu jedinstvenu ideju, šaljući vlastite originalne videouratke, podrže Dino Rađa, Tonči Huljić, Goran Ivanišević, Goran Višnjić, Neno Belan, Bajaga, Mladen Bodalec,Tony Cetinski, Tedi Spalato, Vanna, Nina Badrić, Ecija Ojdanić, Vedran Mlikota, Slavko Sobin, Davor Gobac, Slaven Bilić, Stojko Vranković, Ivica Tucak, Mladen Grdović, Matija Dedić, Šibenski vatrogasci, Darija Mikulandra, Šime Vrsaljko, Ivica Propadalo, Perica Bukić, obitelj Šarić, Goran Bogdan, Hipodrom Zagreb, Antonija Mišura, Kaliopi, Boris Hrepić Hrepa, Mario Stanić, Sajsi, Vatra, Ella, Ribafish, Robert Jablan, Stjepan Božić, Maja Cvjetković, Antonija Blaće, kanadski tenisač i odbojkašica šibenskog porijekla Luke i Anna Smrek, Sandra Sagena, Gordon Schildenfeld, Dejan Savić, Sajsi MC, Ana Babić, Boris Štrok, Antonela Malis, Sara Škugor, Vinka Gracin, Vedran Bađun, Damir Cuculić, Ljubo Pavasović, građanin Josip, Ante Bulat i mnoge druge face…

D.G.