RIJEKA Troje privedenih s prosvjeda protiv “apsurdnih mjera, totalitarističkog režima” i 5G mreže

Foto: Screenshot / Facebook

RIJEKA – Na riječkom Jadrankom trgu danas je održan prosvjed ‘Izađi i bori se’ na kojem se prema pozivu koji je kružio društvenim mrežama prosvjedovalo protiv karantene, kršenja ljudskih prava, slobode govora i kretanja i obustave instalacije 5G mreže. Policija je privela troje prosvjednika jer su odbili pokazati osobne dokumente.

Iako mediji pišu da je bilo između 20 i 30 prosvjednika, svjedoci tvrde da ih nije bilo više od 15. Sudionici prosvjeda nosili su, među ostalim, transparente s natpisima “Tražimo trenutno ukidanje svih apsurdnih mjera”, “Ne želimo fašizam, despotizam i totalitarizam” i “Mjere stožera ne spašavaju nego ubijaju”, “Stožer je produžena ruka WHO-a i Billa Gatesa”. Navodili su, među ostalim, da je riječ o građanskoj inicijativi, da “prosvjeduju protiv ovoga totalitarističkog režima, žele da se sve vrati sve u normalu, da se umjetno stvoren virus prizna i da se zaustavi uvođenje 5G mreže.”

U Primorsko-goranskoj županiji deseti dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa, ali je zabrana javnih okupljanja, kao uostalom u cijeloj zemlji, još uvijek na snazi.

Sličan prosvjed u isto vrijeme u 11:11 sati održan je u Zagrebu i Splitu.

D.G.

Video: Rijeka danas