Foto: Screenshot

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata dijagnosticirane 3 novooboljene osobe. Ukupno imamo 2088 slučajeva. Od jučer su preminule dvije osobe, u Splitu osoba 1928. godište i u Zagrebu 1946 godište. Jedna osoba je bila na respiratoru, druga nije.

– Pravo je vrijeme za daljnji oprez i strpljenje. Nužno je održavanje fizičkog razmaka, nemojmo kupovine pretvarati u obiteljske izlete. Rezultati doista vesele, oporavljenih je 1463, dakle 42 u posljednja 24 sata – rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš.

Prethodno je na konferenciji za medije Stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske žušanije, ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović odgovorio na upit novinara je li istina da je prilikom povratka u dom u Vukovarskoj ulici došlo do zamjene pacijenata u KBC-u Split, odnosno, da je u Dom vraćena pozitivna osoba, dok je negativna ostala u bolnici.

– To je točno. Hvala na pitanju. To se i dogodilo. Naime, moramo znati da su moguće nesukladnosti u prijenosu informacija. Osobito ako postoji komunikacija na više razina, kao što se to ovdje događa, i tako se dogodilo. Međutim, zahvaljujućim našim standardnim operativnim postupcima koje imamo dogovoreno zajedno sa našim suradnim ustanovama, a ovdje je to i Dom u Vukovarskoj, nije bilo nikakve štete. Žao mi je, ali zaista sve se provelo i obavilo u najboljem redu – odgovorio je župan Boban.

– Čuo sam se s ravnateljem bolnice, priznao je grešku, u ovom trenutku ne bih dalje od toga htio komentirati – rekao je ministar Beroš.

I.B.