Hoće li od ponedjeljka biti ukinute e-Propusnice?

Foto: Damir Jerkov

Stožeri svih bračkih jedinica lokalne samouprave, osim općine Nerežišća, poslali su Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije suglasnost da se od ponedjeljka, 4. svibnja, ukinu e-Propusnice i suglasnosti za putovanja s otoka i na otok.

Nacionalni stožer donijet će odluku

Županijski stožer civilne zaštite taj će prijedlog, zajedno s očitovanjima po tom pitanju, poslati na odobrenje Nacionalnom stožeru civilne zaštite koji će “presuditi” i tako donijeti odluku je li vrijeme za ukidanje ePropusnica i suglasnosti za putovanja, javlja Brač danas.

“Jadrolinija” čeka odgovor središnjega stožera

Čim stigne odgovor Nacionalnoga stožera civilne zaštite “Jadrolinija” će u suglasnosti s Agencijom za obalni linijski pomorski promet postupno krenuti s povećanjem polazaka na trajektnoj liniji Split-Supetar, na kojoj su još uvijek četiri isplovljavanja iz Splita i Supetra. Očekuje se i ponovno uspostavljanje trajektne linije Makarska-Sumartin koja je bila u potpunom prekidu.

U samoizolaciji se nalazi 16 osoba

— Sve mjere osobne zaštite i higijene kao i mjere zabrane okupljanja su i dalje na snazi pa vas molimo da ih se i pridržavate – poručili su iz Kriznoga stožera na Braču. Prema priopćenju od 1. svibnja, na Braču se u samoizolaciji nalazi 16 osoba koje su, dodao je Stožer, pod stalnim nadzorom policije i liječnika.

Treba podsjetiti da na Braču nema osoba pozitivnih na koronavirus.

I.B.