Krenula druga faza popuštanja – Ovo su redovi ispred šibenske i zadarske bolnice

Foto: Čitatelji

Danas je krenula druga faza popuštanja epidemioloških mjera, nastalih uslijed pandemije koronavirusa. U rad se pušta gotovo puni opseg zdravstvenog sustava, a s radom kreću frizeri, kozmetičari, brijači. Naravno, svi uz poštivanje svih posebnih epidemioloških mjera.

– S obzirom da se ulazi u drugu fazu popuštanja mjera, ministar zdravstva Vili Beroš je naglasio su provjerene sve liste čekanja, zdravstvene ustanove dužne su kontaktirati sve bolesnike koji nisu ostvarili pravo na medicinsku skrb te im dati nove termine u skladu s novim epidemiološkim okvirom.
Bude li poremećaja u sustavu, najavio je da će poduzeti mjere poput angažmana privatnog sektora, ako javni nema dovoljne kapacitete.
– Dogovoreno je da se ažuriraju sve liste čekanja za one koji su naručeni na dijagnostičke i terapijske postupke. Svi bolesnici će biti obaviješteni o novim terminima. Moramo naglasiti da se mora pojačati kooordinacija s liječnicima obiteljske medicine jer se sva priprema mora obaviti kod liječnika. Povećat će se broj usluga u dnevnoj bolnici. Organizirat će se poliklinički rad uz naručivanje kako bi se smanjila gužva. Po potrebi će se raditi i vikendom – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.
Pa iako je najavljeno da svi koji imaju termin za pregled u bolnicu ne trebaju dolaziti satima prije i da je dovoljno 10 minuta ranije jer prije toga neće biti moguć ulazak u prostorije bolnice, slike ispred hrvatskih bolnica jutros su očekivane.

Prva scena je iz Šibenika: “Jutarnja…ulaz u bolnicu, zateklo ih toliko bolesnih bez kovida i jos trebaju na pretrage, komedija. I još ih opominju: – držite se razmaka, držite se razmaka.”

Foto: Čitateljica

Druga scena je fotografija ispred Poliklinike Opće bolnice Zadar: “Povratak u hrvatsu stvarnost. Svi naručeni u 8h ujutro”, komentirala je Zadranka.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo su mjere za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti