Nacionalni park Brijuni u ponedjeljak 11. svibnja ponovno otvara za posjetitelje

Foto: Boris Kačan

BRIJUNI – Nacionalni park Brijuni otvara se za individualne posjetitelje u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine. Način rada provodit će se u skladu s uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera civilne zaštite, priopćili su iz tog Parka. 

Ponovno će započeti organizirani izleti na Veliki Brijun uz vodstvo stručnih vodiča, po promotivnim povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu 4-14 godina. Termini izleta su 9.00-11.00 sati, zatim 11.30-14.00 te 13.30-16.00 sati. Prilagođeni izlet Veliki Brijun obuhvaća vožnju brodom, vožnju otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku te šetnju Kochovom stazom, do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta. Također, posjetiteljima će biti na raspolaganju po izboru i posjet znanstveno-edukativnom centru Kuća za brodice. Broj osoba po skupini bit će reduciran u skladu s odlukama Stožera. Aktualnim preporukama Stožera prilagođen je kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka.

Posjetitelji će moći i samostalno, bez stručnog vodiča obilaziti Veliki Brijun uz korištenje nove mobilne aplikacije za vođenje posjetitelja Brijuni Pocket Guide (poveznice za preuzimanje aplikacije su za Play Store na Android platformi te za App store na Apple platformi). Usto, moći će unajmiti elektromobile ili bicikle po povoljnijim cijenama.

Također, otvara se mogućnost individualne igre na golf terenu uz prethodnu najavu poslovnici Ustanove (na brojeve telefona 052/525-881, 052/525-882 ili e-mail ticket@np-brijuni.hr), zbog ograničenja kapaciteta prijevoza brodom. Za posjetitelje će se otvoriti i caffe bar Školjka.

Ulaznice je moguće kupiti on line putem web stranice www.np-brijuni.hr. Nije ih potrebno printati, dovoljno je pokazati digitalnu ulaznicu na mobilnom uređaju pri ulasku na brod. Gosti koji su kupili on line ulaznice mogu dobiti povrat novca isključivo ako u tim terminima ne budu organizirani izleti. Rezervacija izleta izvršava se kupnjom on line ulaznice te kasnija izmjena termina nije moguća.

Za dodatne informacije, otvorena će biti i poslovnica JU NP Brijuni u Fažani radnim danom 8-15 sati, a nedjeljom 8-12 sati.

O svim promjenama vezanima za način rada Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih mrežnih stranica Javne ustanove Nacionalni park Brijuni i društvenih mreža.

I.B.