TRAGEDIJA U ZADRU Dva mladića poginula, dvojici se bore za život nakon slijetanja automobila u more

Foto: eZadar / Screenshot

ZADAR – Sinoć oko 23,15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi, zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara. 

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil. U vremenu od 23,30 do 02,35 sati Liburnska obala bila zatvorena za sav promet.

Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile 4 muške osobe, 2 osobe u dobi od 20 i 17 godina su smrtno stradali, dok su  22-godišnjak i  17-godišnjak kolima HMP prevezeni u Opću bolnicu Zadar, izvijestila je zadarska policija.

Foto: Screenshot / Zadar News

Prema informacijama dostupnim portalu ZADAR News, dvojica mladića su iz Zadra, po jedan iz Polače i Turnja.

– Vozeći Audi A6, od mosta prema starom kolodvoru povećom brzinom, automobil je sletio u more. Jedan mladić odmah je isplivao na površinu, dok su ostala tri mladića izvučena na površinu u teškom stanju – kazao je jedan od očevidaca s mjesta događaja.

Prema izjavama ribara koji su lovili ribu uz obalu, automobil je jurio toliko brzo da su skoro i sami poginuli. Jedan od ribara izjavio je da ga je jedna ili dvije sekunde dijelila od sigurne smrti: