VIDEO Snimka divljanja automobilom u Zadru: “Policije nigdje, bilo je samo pitanje dana”

Foto: Screenshot

ZADAR – U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 23:18 sati na Liburnskoj obali u Zadru, smrtno su nastradali 20-godišnji vozač i 17 godišnji putnik, dok je,  još jedan 17-godišnjak s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u zadarsku bolnicu gdje se u Jedinici intenzivnog liječenja bore za njegov život. Četvrti mladić ima 22 godine i na promatranju je u bolnici, jer je lakše ozlijeđen. 

Kako smo prethodno pisali, do tragedije koja se dogodila pored ribarnice na zadarskom Poluotoku, došlo je zbog neprilagođene brzine, uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara.

Na konferenciji za novinare ispred zadarske policije, novinari su danas doznali da je poginuli vozač prije mjesec i pol dana imao prometnu nesreću, ali je imao ‘urednu’ vozačku dozvolu.

Zadranin objavljuje snimku koja pokazuje opasnu noćnu vožnju automobila uz škripu guma, za koju kaže da je uobičajena pojava koju građani redovito prijavljuju policiji:

– Evo ovako to izgleda skoro svaku večer u Zadru, od ponoć do 3 ujutro, zadnjih nekoliko godina. Policije nigdje, iako su zvani desetke puta. Poslano im nekoliko prijava i putem aplikacije MUP-a, pa čak i ova snimka. Rezultat nula bodova. Bilo je samo pitanje vremena kad će netko tu nebrigu skupo platiti – navodi autor snimke.

Kako uopće izgleda igra sa životom, prosudite sami.