Foto: Pixabay

U posljednja 24 sata imamo 6 novooboljelih, a ukupan broj oboljelih je do sada 2125. Testirana je 41.930 osoba, rekla je Maja Grba Bujević, načelnica Nacionalnog stožera na današnjoj konferenciji za novinare.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je da će se otvoriti autoškole, a HZJZ će tijekom dana objaviti preporuke za njihov rad.

– Preminula pacijantica bila je 1949. godište i imala je cijeli niz kroničnih bolesti. Dugo smo se trudili, ona se dobro držala, ali nažalost je preminula – kaže ravnateljica Klinike ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić.

O radu ugostiteljskih objekata

– Očito je potrebno da kažem informaciju da su tijekom prijepodneva objavljene preporuke za rad ugostiteljskih objekata. Odredili smo stroge mjere i nema tu nekih spornih elemenata. Rekli smo u početku da će biti otvoreni samo ugostiteljski objekti s terasom. Međutim, kako ima puno takvih objekata koji nemaju terase, donesena je odluka da će se otvoriti i objekti koji nemaju terasu, ali stavili smo točno određen raspored stolova – rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Ukidanje propusnica?

– Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez.  To će se razmotriti do 11. svibnja. To bi značilo nastavak ovog povoljnog trenda, mi ćemo donijeti odluku koja može ići prema potpunom ukidanju – potvrdio je Božinović.

D.G.