TRAGEDIJA KOD ZADRA pao školski zrakoplov, poginula dva vojna pilota

Foto: Diadora TV

ZADAR – Kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Bila je riječ o redovnom obučnom letu, javljaju iz MORH-a.

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Konferencija za medije na kojoj će se izvijestiti o više informacija održat će se u 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku danas, u četvrtak, 7. svibnja 2020. u 19,45 sati.

– U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16:02 sati zaprimljena dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost – kazala je glasnogovornica Policijske uprave zadarske Ivana Grbin.

Mediji doznaju i da su u školskom zrakoplovu bili pilot instruktor i kadet, a letjelica je navodno eksplodirala.

– Na terenu su vatrogasci JVP-a Zadar i JVP- Benkovac. Gase požar na zrakoplovu koji je pao. Sam zrakoplov se srušio u neposrednoj blizini obiteljske kuće – rekao je za Dalmacija Danas Boris Jović vatrogasni zapovjednik Zadarske županije.