Capak: “Postoji mogućnost da Brač stavimo u karantenu”

Foto: Youtube / Screenshot

Na Braču su tri epidemiologa i ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji će utvrditi što se dogodilo, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. 

– Ako gledamo otok Brač imamo 22 pozitivna. Na Hvaru je zasada jedan pozitivan što znači da ova naša epidemija nije završila. Neka nam ovaj primjer bude lekcija. Opuštanja nema. Moramo i dalje biti oprezni i čuvati fizičku distancu, pridržavati se higijenskih mjera – kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Čuli ste brojku od 36, to je dokaz da se situacija preko noći može promijeniti. Imali smo čitav niz dana jednoznamenkastu brojku. Tu se radilo o pacijentu koji se vratio iz bolnice, brojni susjedi i rođaci su ga posjetili, od njih 37 koji su bili s njim u kontaktu njih 22 je pozitivno. To nema veze s popuštanjem naših mjera, nadamo se da će sutra brojka biti puno manja. Navečer ćemo imati detaljniju sliku što se dogodilo. Na Braču se nalaze tri epidemiloga i ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Postoji mogućnost da se Brač stavi u karantenu – otkrio je Capak.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Hrvatskoj 36 novozaraženih – Na Braču pacijenta posjetila rodbina i čak 22 se zarazilo!