MASOVNI BIJEG S BRAČA Strah od karantene napunio trajekt prema Splitu

Foto: Hari Kočić / Twitter / Screenshot

Kako smo već pisali, u protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše njih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji – 25. Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je da je od tog broja najviše zaraženih na Braču, čak 22 osobe. Upravo zbog povećanog broja oboljelih na tom otoku, postoji mogućnost da se taj otok zatvori, a da se ostatak zemlje otvori, poručio je danas ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

Otočki i županijski stožer na današnjem su sastanku održanom na Braču odlučili Nacionalnom stožeru predložiti postroženje mjera, odnosno povratak na mjere koje su važile do 27. travnja za cijelu zemlju – dozvoljava se kretanje samo onima koji rade, te vezano za zdravstvenu skrb i dostavu, a zabranjuje međuopćinski promet, piše Slobodna Dalmacija.

Na Braču su trenutno tri epidemiologa i ravnatelj splitskog Zavoda za javno zdravstvo, a zasad je poznato da se radi se o pacijentu koji se vratio iz bolnice, nakon čega su ga posjetili brojni susjedi i prijatelji. Od 36 koji su ga posjetili, 22 je pozitivno. U Split će sutra otići i dvoje epidemiologa iz Zagreba.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pozvala je na raspuštanje županijskog Stožera civilne zaštite, zatraživši da se dovedu profesionalci koji će znati nositi sa situacijom. Marković je i sama u samoizolaciji jer je bila u bliskom kontaktu s jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim. Građane je pozvala da idućih dana ostanu kod kuće.

Novinar N1 televizije Hari Kočić na svom Twitteru je podijelio snimku trajekt Hrvat, koji plovi na relaciji Split-Supetar-Split.

– Bijeg s Brača nakon što je objavljeno kako bi otok mogao završiti u karanteni? Nisu svi uspjeli stati na trajekt. Mještani kažu kako su bijesni jer su se držali svih mjera, a sada će ponovno biti zatvoreni! – napisao je novinar.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Capak: “Postoji mogućnost da Brač stavimo u karantenu”

U Hrvatskoj 36 novozaraženih – Na Braču pacijenta posjetila rodbina i čak 22 se zarazilo!