VIDEO Dan Europe obilježen glazbenim performansom Zbora EPK Rijeka 2020.

Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Zbor EPK Rijeka 2020, održao je danas, 9. svibnja glazbeni performans na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke, kojim je obilježen Dan Europe.

Na poticaj njemačkog grada prijatelja Karlsruhea i ovim, u teškim vremenima pandemije koronavirusa, koja je zahvatila Europu i cijeli svijet, Rijeka – europska prijestolnica kulture 2020. dala je svoj obol europskom zajedništvu, priključivši se ovogodišnjem obilježavanju Dana Europe, u 18 sati na Korzu, riječkoj žili kucavici, ispred Gradske vijećnice.

Foto: Grad Rijeka

Dan Europe obilježen je izvedbom glazbenog performansa Zbora EPK Rijeka 2020, koji je nastupio na svečanom otvorenju projekta Rijeka – europska prijestolnica kulture 2020. Zbor je izveo Odu radosti, himnu Europske unije, poznatu skladbu Ludwiga van Beethovena za koju je tekst napisao Friedrich Schiller.

Zborom KUU “Jeka Primorja“ ravnao je maestro Igor Vlajnić, a pjevači su bili poredani u krugu, poput zvijezda na zastavi EU, simbolizirajući 27 zemalja članica EU, dok je maestro Vlajnić bio u sredini kruga.

D.G.