Foto: Screenshot

Danas je 77. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata devet je novodijagnosticiranih pacijenata s koronavirusom u Hrvatskoj, što daje ukupan broj od 2196 COVID pozitivnih bolesnika. Jučer je u Koprivnici preminula jedna osoba. Na respiratoru je 12 bolesnika, a hospitalizirano ih je160. Oporavljenih je 684, devet više nego jučer, izvijestio je danas Nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

Na pitanje zašto je na Murteru proglašena karantena, a na Braču nije, odgovorio je ravnatelj za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Ima puno razlika između Brača i Murtera. Osnovna je u tome što je lokalni stožer civilne zaštite za Mureter tražio da se organizira karantena jer su otkrili da odjednom imaju 30 ljudi koji imaju temperaturu, a za 6-7 su dokazali da imaju COVID-19.

Dok ne pronađu kontakte i stave ih u samoizolaciju dlučili su da treba karantena. Brač ima puno više stanovnika, ali mjere koje smo propisali za Brač su mala stepenica niže od karantene.

Zatvorili smo komunikaciju među mjestima, vratili sve na razinu 27.4., tako da mislim da je to blizu karantene – kazao je Capak.

D.G.