U Kaštelima uvala dobila smeđu boju – Evo o čemu se radi

Foto: DD

KAŠTEL STARI/NOVI – Tijekom ponedjeljka more na granici Kaštel Starog i Kaštel Novog poprimilo je nimalo ugodnu smeđu boju. Građani navikli na najgore odmah su pomislili da se radi o fekalnom zagađenju. No, krivca ipak nije trebalo tražiti daleko. Tijekom siječnja započeli su radovi na novoj luci u Kaštel Starom, a zbog iskopa i jakog juga, podigao se mulj i obojio cijelu uvalu u smeđe.

Izgradnja luke u Kaštelom Starom je najveći projekt Lučke uprave SDŽ od njenog osnivanja, vrijednosti oko 50 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Kako je kazao ravnatelj Županijske lučke uprave Domagoj Maroević za Dalmacija danas, radovi će potrajati oko dvije godine nakon čega će luka u Kaštel Starom imati 150 komunalnih vezova, uređeno 9 i pol tisuća kvadrata obalnog pojasa te novi lukobran dužine 200 metara. Bit će osigurani vezovi za domicilno stanovništvo, ali i dio za ukrcaj/iskrcaj putnika za brodare i nautičare.

Zanimljivost je da će stari lukobran ostati na mjestu, a na njega će se mostićem nadovezati novi lukobran, tako da paralelno s rivom zatvori novi veliki porat.

Foto: DD

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: