Od ulaznica zaradili 150 milijuna kuna, a za plaće traže pomoć države!

Foto: Boris Kačan

DUBROVNIK – Svibanjski dan na dubrovačkim zidinama u proteklim godinama značio bi velike gužve. Iz Grada Dubrovnika rekli su za Dnevnik Nove TV da su u ponedjeljak prodane tek dvije karte, a u utorak se moglo naići na tek pokojeg domaćeg šetača.

U ovo čudno vrijeme koronakrize, kada se svi okreću domaćim gostima i spuštaju cijene, dubrovačke zidine imaju istu cijenu karte kao i prošle godine – 200 kuna. ‘

– Nije u redu, a eto oni su odlučili tako. Neka zgrću pare – kaže Dubrovčanin Marko.

Prošle godine zidine su imale milijun i 250 tisuća posjetitelja. Cijena od 200 kuna formirana je jer je želja bila smanjiti gužve, a za koga je danas ta cijena – nije jasno.

Društvo prijatelja dubrovačke starine zamolili smo za izjavu i upitali ih zašto nisu spustili cijenu sada, s obzirom na to da se svi okreću domaćim gostima.

– Nažalost, nitko iz Uprave Društva nije u mogućnosti dati izjavu. Sve cijene ulaznica na objekte kojima upravlja Društvo stvar su poslovne politike Društva – kažu iz Društva.

Foto: Boris Kačan

No ta poslovna politika utječe na turizam cijelog grada. Tako u Turističkoj zajednici i Gradu na naš upit kažu da će tražiti popuste za Hrvate.

– Smatramo u ovom trenutku da bi svakako trebalo razmotriti mogućnost povoljnije cijene. To je od jutros jedna inicijativa iz jednog užeg kruga, nismo još ništa službeno uputili, pa ćemo vidjeti – kaže Ana Hrnić iz Turističke zajednice Dubrovnik.

Udruga građana Društvo prijatelja dubrovačke starine koja upravlja zidinama prošle godine od ulaznica je uprihodila više od 150 milijuna kuna. Zbog koronavirusa u ožujku su ostali bez prihoda, pa su dobili od države plaću za 71 radnika.

D.G.