“SAD ĆE SVIMA SLUŽITI!” Devastacije pomorskog dobra ovaj načelnik riješio izgradnjom šetnice

Foto: Marko Grubelić

TRIBUNJ – Trebalo je puno truda i muke. Ali, isplatilo se! Šetnica Luna – Zamalin, prvi dio – napisao je načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić pri objavi fotografija novouređene šetnice koja prati čitav obalni pojas njegovog mjesta. Osim što djeluje lijepo i praktično, zapravo je ovim potezom ubio dvije muhe – riješio se i upornih devastatora, koji sada ni u teoriji, a posebno praksi neće moći devastirati pomorsko dobro da bi osigurali “svoj” komadić raja. 

Šetnica uz cijeli obalni pojas 

– Građevinska dozvola je isticala u svibnju 2019., pa smo morali početi s radovima. Radovi su počeli u ožujku 2019. godine, nakon provedenog javnog natječaja. Konačna vrijednost radova je 2.560.000 HRK (s PDV-om). Bilo je dosta usporavanja za vrijeme trajanja radova u smislu prijava na Građevinsku inspekciju i Fond za zaštitu okoliša. Sva dokumentacija je predana na uvid te nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Radilo se samo o lošim pokušajima blokiranja rada, obzirom da su pojedinci ostali bez svojih “privatnih” plaža. Sada kada je završena ova šetnica, pomorsko dobro je upravo u funkciji onoga čega i treba biti – opće upotrebe.

Foto: Marko Grubelić

Drugim riječima, sada svi mogu koristiti i uživati u onome što su do prije godinu dana mogli samo neki. Ono što je također važno naglasiti jest da je ova šetnica dio šire slike, a koja se odnosi na spajanje plaže Zamalin s plažom Sovlja, također šetnicom dugom 2 kilometra.

Foto: Marko Grubelić

Po završetku probijanja nove šetnice od Zamalina do Sovlje, a koju očekujemo do sljedeće turističke sezone, spojit će se Sovlja sa Zamalinom i nastavno na ovu šetnicu do poluotoka i dalje prema Marini te u konačnici prema plaži Bristak. Pri ovom svemu pazimo na zaštitu okoliša i sve druge pozitivne propise RH. U prijevodu, gotovo cijeli obalni pojas Općine Tribunj će se moći obići šetnicom. Uz more – ispričao je Marko Grubelić za Morski HR.

Jurica Gašpar