Photo: Pixabay

S obzirom na poboljšanu epidemiološku sliku u zemlji, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas tri Odluke. Osim što više nema ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom i pomorskom prometu, izvan snage stavljene su i odluke o izvanrednim linijama. 

Poziv brodarima da uspostave brzobrodske veze od ponedjeljka

– Nastavno na priopćenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o Odluci o stavljanju izvan snage Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu,  a koja stupa na snagu u ponedjeljak 18. svibnja 2020. godine, Agencija za obalni linijski pomorski promet je pozvala brodare da od ponedjeljka 18. svibnja 2020. godine uspostave sve državne brzobrodske linije kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prometa s otoka na kopno brzim brodovima.

U odnosu na ostale državne linije, Agencija će kao i do sada,  u suradnji s otočnim jedinicama lokalne samouprave i brodarima  nastaviti  kontinuirano prilagođavati redove plovidbe odnosno broj dnevnih putovanja na linijama prometnim potrebama pojedinog otoka, odnosno putnika, a što će ovisiti o razvoju epidemiološke situacije te naputcima nadležnih tijela.

U tom smislu će se postepeno povećavati broj dnevnih putovanja na državnim linijama, o čemu će korisnici biti pravodobno izviješteni – priopćila je Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Odluke Civilne zaštite

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske možete pročitati na poveznicama:

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U 24 sata samo jedan novozaraženi – Od 18. svibnja se normalizira pomorski promet prema otocima

Vaš komentar