Zabrinjavajuć broj prijava zbog devastacije obale u općini Dugi Rat

Foto: SDŽ

DUGI RAT – Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) zaprimio je posljednjih dana putem online digitalne aplikacije na web portalu projekta “Pomorsko je dobro” nekoliko prijava devastacija pomorskog dobra na području općine Dugi Rat, preciznije na lokacijama Orišac, Krilo, Suhi Potok, Sumpetar i Orij.

Po primitku prijave devastacije pomorskog dobra u Orišcu, odnosno nasipavanja mora zemljom i drugim materijalom s obližnjeg iskopa na lokaciji Glavica s ciljem gradnje lučice, od Općine Dugi Rat odmah je zatraženo očitovanje te naloženo zaustavljanje radova i postavljanje prepreka za pristup kamionima.

Ukoliko ne postupe po gore navedenom zahtjevu, upozoreni su kako neće moći konkurirati za sredstva Splitsko-dalmatinske županije za pomorsko dobro.

Iz Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije također napominju kako su i za devastacije pomorskog dobra na području Jesenica (Krilo, Suhi Potok, Sumpetar i Orij) također zatražili zaustavljanje radova i očitovanje nadležnih općinskih službi.

O devastacijama pomorskog dobra na području Dugog Rata, obaviještene su sve nadležne inspekcije i institucije, dok je iz Općine Dugi Rat najavljeno kako će postupiti sukladno zahtjevu Splitsko-dalmatinske županije.

D.G.