BRODOSPLIT Porinut putnički brod za polarne ekspedicije, dug čak 128 metara!

Foto: Screenshot

SPLIT – U Brodograđevnoj industriji Split  porinuta je Novogradnja 487, putnički brod za polarne ekspedicije, koji će nositi ime Ultramarine.

Riječ je o tehnološki naprednom brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren s američkom tvrtkom Quark Expeditions, u sastavu Travelopia grupacije koja u svome portfelju ima niz svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja, javlja HRT.

Ultramarine je dugačak 128 metara i širok 21,5 metara, a moći će primiti do 200 putnika o kojima će se brinuti 140 članova posade u 103 luksuzno uređene kabine i javnim prostorima te će imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija za sve njih.

– Nakon sedam godina što smo ovdje i nakon pet godina imamo profite. Držimo naših preko 2000 zaposlenih i još nekoliko tisuća kooperanata tako da mislim pogotovo u ovo doba korone kad je veliki uspjeh što smo uspjeli s planovima postići da ide na porinuće. Mislim da je to jako dobar uspjeh za sve skupa i cijelu zajednicu – rekao je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Inače vrijednost broda je preko 106 milijuna eura. Kredit za njegovu gradnju je osigurao HBOR, a jamstvo je 16. 05. 2018. svojom odlukom dala Vlada RH.