Istarske marine spremne za goste, no zasad s tek nekoliko nautičara

Foto: ACI

PULA – Broj gostiju u istarskim marinama još se uvijek broji na prste jedne ruke. Međutim, primjetan je optimizam vezan uz sljedeći vikend.

Od direktora ACI marine Pomer, Romea Cetine Glas Istre doznaje da se u toj marini trenutno nalaze četiri jahte, odnosno šest nautičara. No, ohrabruje što imaju i nekoliko najava. Ipak, on smatra da će broj dolazaka ponajviše ovisiti o vremenskim prilikama. Što se tiče samih uvjeta boravka, nautičari se intenzivno raspituju glede poduzetih mjera vezanih za pandemiju koronavirusa.

Veliki interes nautičara povezan s pitanjima oko uvođenja mjera zaštite bilježi i marina Veruda koja u ovom trenutku ima – jednog gosta.

– U ovom trenutku imamo jednog stranog gosta u marini koji je došao na svoje plovilo i to nakon popuštanja zaštitnih mjera. Nautičari se raspituju, ali se još uvijek ne odlučuju na dolazak radi strogih mjera koje su na snazi u njihovim državama – kaže član Uprave Tehnomonta Aleksandar Šuran.

U marini Funtana čine sve da bi odgovorili na brojne upite nautičara. Menadžer Dušan Orlović kaže da je u marini trenutno nekoliko gostiju.

D.G.