U Dubrovniku napokon shvatili – Četverostruko snižene cijene ulaznica za zidinine

Foto: Boris Kačan

DUBROVNIK – Cijena ulaznice za dubrovačke gradske zidine od sutra će iznositi 50 kuna.

To je višestruko niža cijena od one dosadašnje s obzirom na to kako je ulaznica za zidine iznosila 200 kuna. Odluka koju je donijelo Društvo prijatelja dubrovačke starine koje upravlja zidinama na snazi je do 30. lipnja.

Ovu je informaciju za Dubrovački dnevnik potvrdio predsjednik Društva Niko Kapetanić.

– Zbog koronakrize od srijede će se primjenjivati cijena ulaznice od 50 kuna za sve posjetitelje zidina, za domaće i strane posjetitelje. Na snazi je i dalje odluka prema kojoj stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu posjetiti zidine besplatno.

Također, cijena ulaznice na zidine u Stonu i na Sokol kulu u Konavlima se sa 70 spuštaju na 30 kuna, koliko je iznosila cijena dječje karte – izjavio je Kapetanić za Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, Udruga Društvo prijatelja dubrovačke starine koji upravljaju ovim dragocjenim resursom, prošle godine je od ulaznica uprihodila više od 150 milijuna kuna. Unatoč tolikoj zaradi, zbog koronavirusa u ožujku su ostali bez prihoda, pa tražili i dobili od države plaću za 71 radnika. Cijene od 200 kuna za ulaznicu koje su držali cijelo ovo vrijeme, čak i kad su imali jednog ili nijednog posjetitelja, za medije nisu htjeli komentirati, već su odgovorili da su “sve cijene ulaznica na objekte kojima upravlja Društvo stvar poslovne politike Društva”.