Ilegalna vilu na otoku Zmajanu iznajmljuju na Bookingu za 50 tisuća kuna tjedno!

Foto: Booking

ZMAJAN/VODICE – Ilegalna vila s bazenom na otoku Zmajanu, izgrađena na zemljištu među čijim vlasnicima je i suprug saborske zastupnice i bivše vodičke gradonačelnice Branke Juričev Martinčev, uredno se iznajmljuje na Bookingu od 14. ožujka ove godine.

Iako su u opisu objekta ‘Sunmorino Zmajan’ na Bookingu navodi da se vila nalazi na Kapriju, na karti je jasno vidljivo da je bila zapravo smještena na Zmajanu, otoku na kojem nije dopuštena gradnja, javlja ŠibenikIN.

Najam od tjedan dana u srpnju u ilegalnoj vili na Zmajanu košta 50.266 kuna.

‘Ovaj objekt s vrtom nudi sezonski vanjski bazen, terasu, klimatiziran smještaj i besplatan WiFi. Ova vila uključuje 2 spavaće sobe, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i hladnjakom, perilicu rublja te 2 kupaonice s tušem. Gosti koji žele istražiti okolicu mogu uživati u jedrenju na dasci’, stoji u opisu vile na Booking.com.

Foto: Screenshot

Podsjetimo, Telegram je danas objavio kako čestica na kojoj se nalazi kuća s bazenom, ukupne površine 18.166 m², ima četiri vlasnika (tri fizičke i jednu pravnu osobu), među kojima je suprug saborske zastupnice Branke Juričev Martinčev. Čestica nije razdijeljena, pa se iz zemljišnih knjiga ne može vidjeti na čijem je dijelu ona bespravno izgrađena kuća s bazenom.

U razgovoru za Telegram Branka Juričev Martinčev tvrdi kako kuća ne pripada njenoj obitelji niti se nalazi na dijelu čestice koji pripada njenom suprugu. Kaže kako su geodeti obavili mjerenja i kako će to biti vidljivo i u gruntovnici, kada dio čestice dobije svoj posebni katastarski broj. Dodaje da zna za postojanje te kuće, da ju je vidjela kada je onamo dolazila na kupanje, a na upit je li prijavila očito bespravnu gradnju, odgovorila je:

– Što se tiče građevine i rada nadležnih službi, mogu reći da sam nakon saznanja tražila i dobila informaciju kako nadležne službe već vode postupak, od ranije.

D.G.